Sivut

torstai 26. kesäkuuta 2014

SM-Sprinttikisa Sääksissä 14.6.2014

Oman kisakauden avasin SM-Sprinttillä Sääksissä viileässä ja tuulisssa kelissä, joka aiheutti vaatetuksen osalta pään vaivaa. Lopulta kuitenkin kisasi kisapuku päällä ilman pyöräilypaitaa tai irtohihoja.

Kisapaikalla oli hyvä tunnelma ja kun kotikisasta oli kyse, niin paikalla oli myös paljon tuttuja & kavereita, jolloin oman vaihtoalueen valmistaminen välillä vaikutti melko sekavalta puuhailulta. Onneksi kaikki tavarat löysivat paikkansa, myös reppuni löysi paikkansa vaihtoalueen reunalta.

kuvan vasemmassa reunassa näkyy oranssi uimahattu.
Siellä mä olen kontillani, kun takana tulevat naiset pyyhältävät
oikealta ja vasemmalta ohitseni.
Itse kisa lähti käyntiin ikävällä kaatumisella. En oikein vieläkään tiedä mitä startissa tapahtui, mutta juostessani veteen horjahdin, menetin tasapainoni ja sitten olinkin kontillani vedessä. Tässä vaiheessa naista meni ohitseni oikealta ja vasemmalta. Eipä siinä muu auttanut kuin lähteä naisten perään ja koota ajatuksensa. Päästyäni omaan uintirytmiin, sanoin itselleni olevani vahva uimari enkä antaa yhden kaatumisen häiritä kisaani. Niinpä nainen kerrallaan lähdin tavoittelemaan kärkeä, joka oli päässyt karkkaamaan.  Ensimmäisen poijun jälkeen näin kärjen 2+1. Kaksi olisi mahdollisesti saavutettavissa, mutta yksi meni sen verran edellä, ettei matka riittäisi millään eron kaventamiseen. Viimeisellä poijulla pääsin kahden naisen ohitse, tuo yksi meni sen verran kaukana ja niin lähellä rantaa, että en edes lähtenyt yrittämään saada häntä kiinni.


Pyörän päälle pääsin melko nopeasti. Osan matkasta sai nauttia myötätuulesta, mutta suurimman osan matkasta vastatuuli kysyi reisilihaksien kestävyyttä. Reitti oli tuttu, joten mitään yllättävää ei reitillä sattunut. Muutamia nuorempia naisia meni ohitseni reitin varrella, mutta en antanut tuon millään tavalla häiritä itseäni vaan jatkoin omaa tekemistäni.

Juoksu kulki mukavasti alun pistämisen jälkeen. Askel oli kevyt ja voimakas. Nautin juoksusta vaikka juoksu onkin akilleen kantapääni.



Maaliin tulin tyytyväisenä omaan suoritukseen. Tasapainoinen ja lähes täydellinen suoritus toi mulle SM-sprinttimatkan hopean omassa ikäsarjassani. Melkoinen synttärilahja :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti